Razlika između IPL-a i lasera

Razlika između IPL-a i lasera

Što kažu svjetski eksperti? IPL ili LASER tehnologija kod trajnog uklanjanja dlačica?

ZAKLJUČAK STUDIJE:

Trenutno postoji nekoliko oblika dugotrajne depilacije. Kako bi se garantiralo zadovoljstvo klijenata, izabrane tehnike moraju da daju zadovoljavajuće rezultate, nizak nivo nelagodnosti, malo nuspojava i sigurnu, efektivnu i dugotrajnu tehniku.

Na kraju ovog rada ocjenjeno je da se pokazalo da je intenzivno pulsirajuće svjetlo efektivnije u smanjenju količine dlaka u pazušnoj jami od lasera, pošto se njime postiže smanjenje do 90%.

Što se tiče osetljivosti klijenata prije i poslije postupka, ispitanici su izjavili da su obe metode dale slične nuspojave. Bez obzira na tehnike aplikacije, uređaji su slični i njima se rukuje brzo i sa podjednakom lakoćom, opremljeni su ekranima koji imaju opcije za doziranje i lakim anatomski oblikovanim ručkama.

Sve u svemu, značajno je da se naglasi da, pored toga što je uzorak bio ograničen, neki ispitanici nisu bili podvrgnuti onom broju sesija koji je bio predložen na početku rada, što onemogućava bolje tumačenje dobijenih podataka. Prema tome, potrebne su opsežnije studije sa većim brojem sesija i ispitanika kako bi se dokazala stvarna efikasnosti tehnologija o kojima je riječ.

Dokumenti

  Razlika između IPL-a i lasera.pdf   (1.54 MB)
 

Poveznice

intenzivno pulsirajuće svjetloipl ili lasertehnologija trajnog uklanjanja dlačica
  IPL Blog - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna