Uklanjanje hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija su mrlje od svjetlosmeđe do crne boje koje se pojavljuju na licu, rukama i ostalim vidljivim dijelovima tijela koji su bili izloženi suncu.

Uklanjanje hiperpigmentacija

Koje su vrste hiperpigmentacija?

Postoji mnogo vrsta hiperpigmentacija, ali najčešće su sljedeće tri vrste:

Prvi tip su pjege koje se pojavljuju na dijelovima tijela koji su često izloženi suncu kao sto su lice, ruke i slično. Uglavnom se pojavljuju kao male, zamračene mrlje na koži.

Drugi tip naziva se melasma, ili često, „maska trudnoće“ jer utječe na 90 posto trudnica. Melasma se javlja kao posljedica hormonalnih utjecaja i uzrokuju tamne i nepravilno oblikovane površine na licu ili rukama koje mogu biti prilično velike. Melasma je čest kožni problem koji se manifestira kao smeđe nakupine najčešće na obrazima, nosu, čelu, bradi i iznad gornje usne. Također se može pojaviti na ostalim dijelovima tijela koji je izložen suncu, kao što su podlaktice i vrat.

Treći tip je post-inflamatorna hiperpigmentacija koja nastaje kada ozljeda kože ili trauma iscjeljuje i ostavlja ravno područje promijenjene boje. Najčešće se događa medu pacijentima s aknama, no može biti uzrokovano i kozmetičkim postupcima kao sto su dermoabrazija, laserski tretmani i kemijski piling.

Postoje i drugi čimbenici koji mogu uzrokovati tamniju mrlju na koži ali oni se ne smatraju oblikom hiperpigmentacije.

Zašto hiperpigmentacija nastaje?

Hiperpigmentacija je uzrokovana prekomjernom proizvodnjom melanina (pigmentom koji našoj koži, kosi i očima daje prirodnu boju). Ovu prekomjernu proizvodnju melanina uzrokuje nekoliko čimbenika, a glavni od njih su izlaganje suncu, genetske predispozicije, dob, hormonski utjecaji te ozljede kože ili upale.

Ipak, izlaganje suncu je broj jedan uzrok hiperpigmentacije jer sunčeva svjetlost aktivira proizvodnju melanina. Melanin djeluje kao prirodna krema za sunčanje štiteći vas od štetnih UV zraka, no prekomjerno izlaganje suncu može poremetiti ovaj proces, sto dovodi do hiperpigmentacije. Jednom kada su se pojavile tamne mrlje, daljnje izlaganje suncu može pogoršati tamne mrlje.

Drugi najčešći razlog su hormonski utjecaji koji dovode do pojave određene vrste hiperpigmentacije, melasma. Osobito je uobičajena medu ženama jer je uzrokuju ženski hormoni estrogen i progesteron koji u slučajevima neravnoteže stimuliraju pretjeranu proizvodnju melanina.

Koje zone tretiramo IPL-om?

IPL tretmanom uklanjamo pigmentacije sa svih zona na tijelu – lica, ruku, nogu, šaka, leđa itd.

Kandidati

Ovaj tretman namijenjen je osobama koje imaju staračke pjege, tamne mrlje ili fleke na koži. Ne sviđa vam se promjena boje na vašoj koži? Obratite nam se s punim povjerenjem i sva pitanja postavite našem timu stručnjaka.

Pripreme

Koža se ne smije izlagati suncu ili solariju najmanje mjesec dana (4 tjedna) prije tretmana. Proizvodi koji izazivaju fotoosjetljivost tipa kreme za samotamnjenje ne smiju se koristiti najmanje sedam dana prije tretmana. Potrebno je ispuniti formular s podacima i izjavu o pristanku. Detalje o pripremi za tretman proći ćete s našim timom stručnjaka kako biste se sto bolje pripremili za maksimalne rezultate tretmana.

Tijek tretmana

Prije svakog tretmana potrebno je napraviti „flash test“ na područje koje je prije rashlađeno i pričekati 10 minuta kako bi se provjerila reakcija na određene parametre. Dio kože koji se tretira potrebno je očistiti od šminke ili krema. Ako postoje, prekrivaju se svi madeži, tetovaže i sumnjive pigmentacije. Tretirano područje rashlađuje se prije samog tretmana te se nanosi fotooptički gel. Pozicionira se optički vodič svijetla na gel i napravi bljesak. Polagano se pomiče optički vodič dok se ne prođe cijelo željeno područje.

Oporavak

Nakon tretmana gel se odstranjuje i tretirano područje detaljno čisti. Ako je potrebno, tretirano područje se rashladi te se nanosi hidratantna krema i zaštitni faktor 50 spf. Ako nemate mogućnost ne korištenja make up-a, savjetuje se nanijeti mineralnu kozmetiku.

Koliko je tretmana potrebno?

Nakon samog tretmana pigmentacija potamni te je potrebno napraviti mehanički piling nakon 7 do 10 dana. Potrebno je napraviti od 1 do 3 tretmana u intervalu od 8 tjedana.

Ako se hiperpigmentacija ponovno pojavi u ljetnom periodu, preporuka je ponoviti postupak u jesenskom ili zimskom periodu.

Mjere opreza

Tretman ne rade:

  • osobe koje konzumiraju bilo kakve lijekove osim paracetamola, aspirina i kontracepcijskih pilula
  • osobe s određenim oblicima epilepsije povezane s bljeskajućim lampama
  • osobe s pejsmejkerom i internim defibrilatorom
  • trudnice

Prednosti Eurofeedback IPL tretmana

Eurofeedback IPL uređaji posjeduju patentiranu valna dužina od 475 nm (žuta svjetlost) koja omogućuje sigurno i efikasno uklanjanje hiperpigmentacije. Eurofeedback koristi najsuvremeniju metodu uklanjanja hiperpigmentacija, staračkih pjega, mrlja i fleka koja je odobrena od francuskom ministarstva zdravstva. To je metoda selektivnog uklanjanja hiperpigmentacija a da se pritom ne uništi okolno zdravo tkivo

IPL iskustva i rezultati

IPL iskustva i rezultati na jednome mjestu a to je naša Facebook stranica “Fotoepilacija – IPL experts“. Omogućili smo klijentima komentiranje i ocjenjivanje naših usluga. S preko 60 000 zadovoljnih klijenata i mnoštva pozitivnih komentara na društvenim mrežama možemo sa sigurnošću reći da smo IPL experti i lideri u regiji jer smo se susreli sa svim mogućim problemima i zahtjevima klijenata kojih je velik postotak bio nezadovoljan prijašnjih rezultatima u renomiranih poliklinikama do kvartovskih salona koji nude jeftine tretmane.

Galerija

Ukljanjanje-hiperpigmentacije-01a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-01b
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-02a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-02b
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-03a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-03b
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-04a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-04b
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-05a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-05b
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-06a
Ukljanjanje-hiperpigmentacije-06b

Poveznice

fleke na kožikako ukloniti hiperpigmentacijestaračke pjege na kožitamne mrlje na kožitamne mrlje na licuuklanjanje hiperpigmentacija ipl tehnologijom
  IPL tretmani profesionalnim uređajima - Sve

Pošaljite nam poruku ili upit

 
*
*
*
* Polja označena zvjezdicom su obavezna